Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Październik 21, 2018, 22:37:13

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane

Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Strony: 1 [2] 3 4 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: tesoro cortes testy, opinie  (Przeczytany 27921 razy)
jacek111
Starszy chorąży sztabowy
***

Pomógł 1
Offline Offline

Wiadomości: 116


Odpowiedz #15 : Sierpień 03, 2011, 22:38:17

Sam mam Cortesa  a kopię razem z kolegą co ma xterre  -70.

Na razie jeszcze z nią chodzi ale następny wykrywacz to będzie Tesoro  tak mi powiedział.
Różnice są na korzyść Tesoro.

Mając Minelaba Quattro i  zamieniając go na Cortesa uważam że zrobiłem krok w przód.

Pavelock kopiesz bez słuchawek?

Testowaliście wykrywacze w słuchawkach czy bez?.Ja kopię tylko w słuchawkach.
Bez słuchawek dużo pomijasz a głębokich sygnałów nie słyszysz.

Pozdrawiam
Zapisane
pavelock
MFE detektorysci.pl
Pułkownik
***

Pomógł 51
Offline Offline

Wiadomości: 1423


prawdziwy patriota zna historię własnego kraju


Odpowiedz #16 : Sierpień 04, 2011, 05:57:24

No  cóż ,  próbowałem  , ale  jakoś  słuchawki  mi  przeszkadzają . Jestem  muzykiem i  mam  trochę  wyczulony  słuch , mam  nadzieję  że  nie  omijam  tych  sygnałków  o  których  piszesz .
Zapisane

prawdziwy patriota zna historię  własnego kraju
jacek111
Starszy chorąży sztabowy
***

Pomógł 1
Offline Offline

Wiadomości: 116


Odpowiedz #17 : Sierpień 15, 2011, 10:38:26

W sali koncertowej to nie ma znaczenia Mrugnięcie

Na polu np. przy trasie 7 w Modlinie lub na wprost pasa startowego lotniska w Modlinie już ma znaczenie posiadanie słuchawek.
Przy drodze jest taki huk że nie słychać dzwięków z wykrywacza  więc słuchawki obowiązkowe.

Sam chodziłem bez słuchawek aż koledzy mnie namówili.Raz poszedłem w słuchawkach i chodzę do dziś .Różnica jest duża.

Pozdrawiam
Zapisane
pavelock
MFE detektorysci.pl
Pułkownik
***

Pomógł 51
Offline Offline

Wiadomości: 1423


prawdziwy patriota zna historię własnego kraju


Odpowiedz #18 : Sierpień 15, 2011, 15:00:42

Po  twoich  sugestiach  zakupiłem  na  allegro słuchawki i  mam  nadzieję  na  oddanie  próby  w  najbliższym  czasie .
Pozdr.pavelock
Zapisane

prawdziwy patriota zna historię  własnego kraju
feniks68
Podporucznik
****

Pomógł 5
Offline Offline

Wiadomości: 261



Odpowiedz #19 : Sierpień 15, 2011, 21:55:18

Jakie słuchawki proponujecie do De Leon chodzę obecnie bez i mam wrażenie ze niektóre sygnały mi uciekają choć wyniki nie są złe
Zapisane

Jest jedna Rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenna, tą Rzeczą jest Honor!
pavelock
MFE detektorysci.pl
Pułkownik
***

Pomógł 51
Offline Offline

Wiadomości: 1423


prawdziwy patriota zna historię własnego kraju


Odpowiedz #20 : Sierpień 15, 2011, 22:12:16

Kupiłem  Sonówki z przejściówką z  małego  na  dużego  Jacka . Jeszcze  nie  próbowałem  . Kiedyś  oddałem  próbę  na  garretach  - normalnie  słychać  było . Wydaje  mi  się  że  tak  naprawdę  chodzi  o  dobrze  przykryte  ucho , szczelność  na  hałasy  z  zewnątrz .
Zapisane

prawdziwy patriota zna historię  własnego kraju
feniks68
Podporucznik
****

Pomógł 5
Offline Offline

Wiadomości: 261



Odpowiedz #21 : Sierpień 15, 2011, 22:30:51

A jaki model kupiłeś???
Zapisane

Jest jedna Rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenna, tą Rzeczą jest Honor!
pavelock
MFE detektorysci.pl
Pułkownik
***

Pomógł 51
Offline Offline

Wiadomości: 1423


prawdziwy patriota zna historię własnego kraju


Odpowiedz #22 : Sierpień 16, 2011, 06:04:30

MDR XD 100
Zapisane

prawdziwy patriota zna historię  własnego kraju
feniks68
Podporucznik
****

Pomógł 5
Offline Offline

Wiadomości: 261



Odpowiedz #23 : Sierpień 16, 2011, 10:48:47

Dzieki  Uśmiech
Zapisane

Jest jedna Rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenna, tą Rzeczą jest Honor!
Grzesiek83
Starszy sierżant
**

Pomógł 2
Offline Offline

Wiadomości: 52


Odpowiedz #24 : Marzec 06, 2012, 22:12:19

Witam, kiedy szukałem jakiś czas temu rzetelnych informacji na temat tego detektora (tesoro cortes)  myślałem ,że szlak mnie trafi. Grono poszukiwaczy,  jest przemieszane z bandą mitomanów i naganiaczy, bądź nie ogarniętych fascynatów tylko jednej tej najlepszej marki którą to oni właśnie mają.
 Moja opinia na temat Cortesa, na pewno nie jest to sprzęt o dużych zasięgach, za tą cenę są głębsze. Dyskryminacja + wyświetlacz i funkcja sum dobrze spełniają swoje zadanie i wraz z nabywaniem doświadczenia w ich używaniu  operator doceni te funkcje. Nie wątpliwą zaletą jest nie wrażliwość  na ''druty''  detektor nie jest całkowicie odporny,  ID jest mniej precyzyjne i słychać piardy w słuchawkach (podczas sygnalizowania) ogólnie jest cisza i da się chodzić i znajdywać! Problemy zaczynają się przy glebie bogatej w żużel, lub magnetyczne kamienie, na takich terenach ważne jest doświadczenie i osłuchanie się ze sprzętem, amator polegnie. Efekt maskowania jest znikomy, namierzanie przy odrobinie wprawy mieści się w punkcie 10 na 10 cm.
Ergonomia jak dla mnie (187cm wzrostu) jest nie najlepsza, jakość wykonania też nie zachwyca, jeśli ktoś lubi energicznie przemiatać i składa sprzęt po zabawie szybko pojawią się luzy na łączeniach. Ogólnie: jest to bardzo skuteczny sprzęt wszędzie tam gdzie sondę można prowadzić blisko ziemi i minerały nie zmuszą nas do zbijania parametrów, jeśli ktoś twierdzi inaczej hmm...  zły killer
Zapisane
pavelock
MFE detektorysci.pl
Pułkownik
***

Pomógł 51
Offline Offline

Wiadomości: 1423


prawdziwy patriota zna historię własnego kraju


Odpowiedz #25 : Marzec 07, 2012, 07:13:50

Bardzo proszę  o wskazanie  detektora w " tych pieniądzach" , który jest głębszy i  nie  posiada  wad wypisanych  przez  ciebie  w  poście .
Jestem użytkownikiem detektorów marki Tesoro od  wielu  lat . W między  czasie  poszukiwałem innych  alternatyw , jednak  zawsze  wracałem  do  Tesoro . Krótko  mówiąc wady które  posiada np.Cortez nie  są  tak  istotne jak  jego  zalety . Trudno  mi  się  było  przestawić  na  MInelaby ( użytkowałem kilka) , Tekneticsa , Whitesa . Najbardziej  zbliżonym  do  moich  potrzeb  jest  Deus , ale  na  razie  cena  jest  zaporowa .
Uważąm iż  jest  to  wykrywacz  śmiało  konkurujący z innymi , a  mogłem  się  przekonać np. na  Mistrzostwach Polski  w Eksploracji ( miejsce w pierwszej dziesiątce) , na zlotach ( najszybszy i najskuteczniejszy podczas  testu  na  czas ) , na  zlocie  w  Anglii  odnalazł się  pośród innych  wykrywaczy .  Oczywiście  jak  każdy  produkt  ma  swoje  wady , ale  nie  ma  detektora  bez  wad . Na  koniec dopiszę  że  z  rodziny  Tesoro  najbardziej  przypadł  mi  do  gustu Tejon , niestety  brak  wyświetlacza wyeliminował  go  na  razie  z  mojej  stajni .
Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2012, 07:15:43 wysłane przez pavelock Zapisane

prawdziwy patriota zna historię  własnego kraju
RG42
Starszy chorąży sztabowy
***

Pomógł 1
Offline Offline

Wiadomości: 108


Dajcie mnie złota!


Odpowiedz #26 : Marzec 07, 2012, 11:49:19

Tejon jest gites! OK

Pavelock, jakie wady według Ciebie ma Cortes?
Zapisane

Legio mihi nomen est, quia multi sumus.
pavelock
MFE detektorysci.pl
Pułkownik
***

Pomógł 51
Offline Offline

Wiadomości: 1423


prawdziwy patriota zna historię własnego kraju


Odpowiedz #27 : Marzec 07, 2012, 15:48:32

Tejona miałem  i użytkowałem  jakiś  czas , ale  z  wiekiem  stałem  się  wygodny i  wybrałem  Cortesa .
Wady w tym  wykrywaczu , według  mnie    to  drobiazgi . Przy  drutach  wysokiego  napięcia już  około  30-40m od  nich  wzbudza  się  i  wydaje  dźwięki .
Rzeczywiście  jak  pisał poprzednik  części  składowe detektora  są  jakby trochę  ruchome i  niekiedy  skrzypią leciutko . Aczkolwiek  używałem  różnych  modeli Tesoro i  naprawdę  w ciężkich  warunkach ( las, krzaki itd.) i  nigdy  nic  się  nie  stało . Mnie  najbardziej  brak  jest  możliwości  ściszania  głośności .
Zapisane

prawdziwy patriota zna historię  własnego kraju
Grzesiek83
Starszy sierżant
**

Pomógł 2
Offline Offline

Wiadomości: 52


Odpowiedz #28 : Marzec 07, 2012, 21:36:02

Do pavelocka, nie miałem przyjemności takiego używać i chyba taki nie istnieje, aczkolwiek osoba szukająca informacji powinna mieć ten fakt na uwadze (po co ma się rozczarować) Gdzieś czytałem jak to Cortesem  można podnieść monetę z 40cm... łódkę ammo, klamrę tak, ale nie monetę. Pozwolę sobie opisać jeszcze jedno spostrzeżenie, co jakiś czas pomagam kolegom podczas eksploracji miejsc katastrof lotniczych, miejsca ciasno usłane szczątkami maszyn, głównie alu. separacja i notch na poziomie, słychać jak dyskryminacja pracuje, ale pewniak (sygnał)  to pewniak.
Zapisane
Grzesiek83
Starszy sierżant
**

Pomógł 2
Offline Offline

Wiadomości: 52


Odpowiedz #29 : Marzec 07, 2012, 22:08:10

Wady w tym  wykrywaczu , według  mnie    to  drobiazgi . Przy  drutach  wysokiego  napięcia już  około  30-40m od  nich  wzbudza  się  i  wydaje  dźwięki

Dziwi mnie to, większość słupów (nawet ty ażurowych kratownic) nie powoduje większych zakłóceń, ba nawet chodzę pod nimi celowo, większa szansa na fant na przeszukanym miejscu, widziałem jak koledzy z fisherem i cscopem podnoszą sądy i oddalają się od słupów, ja bez większych problemów czesałem dalej.
Zapisane
Strony: 1 [2] 3 4 Do góry Drukuj 
Skocz do:  

Mazowieckie forum poszukiwaczy skarbów.

Pozycjonowanie tego serwisu zapewnia firma skuteczni.pl
Serwer i domenę sponsoruje firma wykańczająca apartamenty i domy pod klucz www.deconova.pl
Partnerzy: www.polrab.pl | www.log-system.pl

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines