Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Lipiec 23, 2018, 00:09:04

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane

Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Strony: [1] 2 3 4 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: tesoro cortes testy, opinie  (Przeczytany 25274 razy)
adek
Administrator
Pułkownik
**

Pomógł 32
Offline Offline

Wiadomości: 1891



WWW
: Czerwiec 13, 2011, 16:01:59

prowadzącym testy na tesoro był pavelock, będzie odpowiadał na ewentualne pytania odnośnie ustawień itp. W załączeniu tabelka

* testy.xls (18.5 KB - pobrany 568 razy.)
Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2011, 22:07:36 wysłane przez adek Zapisane

Nie znać własnej historii znaczy na zawsze pozostać dzieckiem- Cyceron
pavelock
MFE detektorysci.pl
Pułkownik
***

Pomógł 51
Offline Offline

Wiadomości: 1423


prawdziwy patriota zna historię własnego kraju


Odpowiedz #1 : Czerwiec 13, 2011, 17:38:57

Adku , mała  nieścisłość . Mój  sprzęt  to  Tesoro  Cortes .
Zapisane

prawdziwy patriota zna historię  własnego kraju
adek
Administrator
Pułkownik
**

Pomógł 32
Offline Offline

Wiadomości: 1891



WWW
Odpowiedz #2 : Czerwiec 13, 2011, 22:07:55

sory, poprawiłem
Zapisane

Nie znać własnej historii znaczy na zawsze pozostać dzieckiem- Cyceron
pavelock
MFE detektorysci.pl
Pułkownik
***

Pomógł 51
Offline Offline

Wiadomości: 1423


prawdziwy patriota zna historię własnego kraju


Odpowiedz #3 : Lipiec 02, 2011, 21:37:17

Normalnie  , to  aż  zdziwiony  jestem że  nikt nie  pyta o  wykrywacze  Tesoro .Jestem  użytkownikiem  tego  sprzętu  od  jakiś  9  lat . jeżeli  mogłbym  pomóc  ,
proszę  o  pytania .
Zapisane

prawdziwy patriota zna historię  własnego kraju
rav666
MFE detektorysci.pl
Podpułkownik
***

Pomógł 22
Offline Offline

Wiadomości: 902



Odpowiedz #4 : Lipiec 05, 2011, 08:48:30

no to pytam Mrugnięcie
myślę o zamianie teresy na tesoro i rozważam dwie opcje - albo sprzedaż teresy i zakup cortesa, albo pozostawienie teresy i zakup ciboli, może nawet używanej.
Co o tym myślisz? czy może chodziłeś z kimś kto miał teresę 70 i możesz powiedzieć jak w porównaniu z cortesem wypada teresa na zwykłym kopanku na polu? czy lepiej zostawić teresę i dokupić cibolę, czy bez żalu rozstać się z teresą?
Nie wiem też czy w ciboli nie będzie mi brakowało szkiełka do którego teresa mnie bardzo przyzwyczaiła. z drugiej strony po przesiadce z kanara na sovereigna nie brakowałao mi wcale telewizora. Z kolei sovereign miał dość ciekawą i skuteczną identyfikację tonową, której brakuje w tesoro... sam nie wiem...  Jak patrzyłem z jaką skutecznością cortez trzepał u pragusa... mam zagwozdkę. Najlepiej jakbym miał okazję wyskoczyć z jakimś tesoro ale nas we wsiuf to same minelaby, fishery, garretty albo whitesy...
Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2011, 08:50:39 wysłane przez rav666 Zapisane
pavelock
MFE detektorysci.pl
Pułkownik
***

Pomógł 51
Offline Offline

Wiadomości: 1423


prawdziwy patriota zna historię własnego kraju


Odpowiedz #5 : Lipiec 05, 2011, 18:19:45

Tak  się  złożyło  że  miałem  Terkę 50 , równocześnie Cibolę i Tejona , kolega  chodzi z terką 705 . Jeśli  chodzi  o  zdobycze , byliśmy porównywalni . Mnie  osobiście  Minelab  nie  podszedł . Jedyne  co  mogę  powiedzieć  to  to  że moje  Tesoro  nawet  wśród wyższych  modeli  minelaba niczym  nie  odbiegał od  nich .
Cóż  , polecam  zakup  tego  wykrywacza , ale  jeśli  masz  zamieniać  to  chyba  dobry  pomysł  na  zakupienie  używanego  sprzętu i  oddanie  próby  , nie  pozbywając  się  terki . We  wrześniu  będę  miał  na  zbyciu  Tesoro DE Leona . Jest  z  telewizorkiem , a  i  cena  będzie  atrakcyjna .
Zapisane

prawdziwy patriota zna historię  własnego kraju
RG42
Starszy chorąży sztabowy
***

Pomógł 1
Offline Offline

Wiadomości: 108


Dajcie mnie złota!


Odpowiedz #6 : Lipiec 05, 2011, 20:01:08

Nie chcę psuć przyszłej transakcji, ale De Leon nie ma ręcznego strojenia do gruntu. Rav, weź to pod uwagę.

Pavelock, dlaczego pozbyłeś się Tejona?
Zapisane

Legio mihi nomen est, quia multi sumus.
pavelock
MFE detektorysci.pl
Pułkownik
***

Pomógł 51
Offline Offline

Wiadomości: 1423


prawdziwy patriota zna historię własnego kraju


Odpowiedz #7 : Lipiec 05, 2011, 20:37:31

Uznałem że w moim przypadku ( a przetestowałem 7 różnych modeli Tesoro ) najlepiej  pasuje  mi  Cibola . Po  pewnym  czasie  jednak i tak  zmieniłem  na  Cortesa . A  co  do  De Leona to  jest  to  Cibola z telewizorkiem .
Zapisane

prawdziwy patriota zna historię  własnego kraju
RG42
Starszy chorąży sztabowy
***

Pomógł 1
Offline Offline

Wiadomości: 108


Dajcie mnie złota!


Odpowiedz #8 : Lipiec 05, 2011, 21:00:46

W takim razie ciśnie mi się na usta pytanie dlaczego zmieniłeś Cibolę na Cortesa Uśmiech.

Nie pociągał Cię w Tejonie największy zasięg spośród wszystkich Tesoro oraz jego umiarkowana miłość do żelaza?
Zapisane

Legio mihi nomen est, quia multi sumus.
pavelock
MFE detektorysci.pl
Pułkownik
***

Pomógł 51
Offline Offline

Wiadomości: 1423


prawdziwy patriota zna historię własnego kraju


Odpowiedz #9 : Lipiec 05, 2011, 21:07:27

Myślę  że  to  rodzaj  pewnego  dotarcia  do  modelu  flagowego  firmy . Z  tejonem  nie  miałem  jakiś  specjalnie  lepszych  wyników . Owszem  był  głębszy i  ta  podwójna  dyskryma ... Brakowało  jednak  wyświetlacza . Przez  te  25 lat   poszukiwań  z  wykrywką przez  moje  ręce  przeszło  wiele  różnych  sprzętów , no  cóż  - zakochałem  się  w  marce  Tesoro . Myślę  że  dla  moich  celów  dotarłem  już  do  wykrywacza  docelowego .
Zapisane

prawdziwy patriota zna historię  własnego kraju
RG42
Starszy chorąży sztabowy
***

Pomógł 1
Offline Offline

Wiadomości: 108


Dajcie mnie złota!


Odpowiedz #10 : Lipiec 05, 2011, 21:13:14

Twoją miłość do Tesoro absolutnie rozumiem Uśmiech.
Jakich używasz słuchawek?
Zapisane

Legio mihi nomen est, quia multi sumus.
pavelock
MFE detektorysci.pl
Pułkownik
***

Pomógł 51
Offline Offline

Wiadomości: 1423


prawdziwy patriota zna historię własnego kraju


Odpowiedz #11 : Lipiec 06, 2011, 06:25:53

Nie  używam .
Zapisane

prawdziwy patriota zna historię  własnego kraju
rav666
MFE detektorysci.pl
Podpułkownik
***

Pomógł 22
Offline Offline

Wiadomości: 902



Odpowiedz #12 : Lipiec 06, 2011, 08:15:46

postanowiłem, że się uzupełnie tesoro. jeszcze wiem jestem do końca przekonany którym modelem ale w razie czego będę pamiętał o de leonie Mrugnięcie
Zapisane
SZZ
MFE detektorysci.pl
Podporucznik
***

Pomógł 28
Offline Offline

Wiadomości: 228


Odpowiedz #13 : Lipiec 21, 2011, 22:04:48

De Leon to jak mi sie zdaje uproszczona wersja Cortesa, bez strojenia do gruntu i all metalu. Czestotliwosc ta sama, 10 kHz.
Pozdrawiam
Zapisane
pavelock
MFE detektorysci.pl
Pułkownik
***

Pomógł 51
Offline Offline

Wiadomości: 1423


prawdziwy patriota zna historię własnego kraju


Odpowiedz #14 : Lipiec 22, 2011, 05:32:30

Prawie  tak , ale  dokładniejsze  różnice  można  znaleźć  na  stronie  Tesoro .
Zapisane

prawdziwy patriota zna historię  własnego kraju
Strony: [1] 2 3 4 Do góry Drukuj 
Skocz do:  

Mazowieckie forum poszukiwaczy skarbów.

Pozycjonowanie tego serwisu zapewnia firma skuteczni.pl
Serwer i domenę sponsoruje firma wykańczająca apartamenty i domy pod klucz www.deconova.pl
Partnerzy: www.polrab.pl | www.log-system.pl

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines